Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Pedra

La Pedra 2.JPG

El primer nucli del terme municipal del qual es té constància documental és el de La Pedra. La primera citació documentada és de la segona meitat del segle ix i fa referència a la consagració de l'església parroquial d'aquest nucli duta a terme pel bisbe d'Urgell, Guisad I (857-872). A l'Acta de consagració de la catedral de la Seu d'Urgell duta a terme el 839 s'hi cita la parròquia d'illa Petra. En un document de l'any 962 es fa referència al castell de la Pedra. El lloc pertanyia a la batllia Sant Llorenç de Morunys la qual va formar part, successivament, de la jurisdicció del vescomtat, comtat i ducat de Cardona.

A la Pedra, destaca l’església, dedicada a Sant Sadurní, consagrada el 962 i de base romànica. Prop d’un turó veí podem visitar les bases dels murs del que fou l’antic castell de la Pedra, documentat des del segle XIV i propietat de la família dels Cardona.

En aquest nucli es troben les famoses aigües sulfuroses de la font de la Puda, conegudes des d’antic pels poders curatius i medicinals. Aquesta font esdevingué reclam turístic i punt de trobada per als visitants.