Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Torre de la Vila

Aquesta interessant construcció es troba situada al cim d'una lleugera elevació propera a l'església de Sant Andreu del Pujol del Racó (avui en runes) i del mas que porta el mateix nom.

Els murs de la part baixa de l'edifici tenen un gruix de 95 cm mentre que a la part alta mesuren 83 cm. Les parets estan formades per carreus més o menys escairats i polits en els angles que mesuren 15 cm d'alt per uns 25 cm, tot i que a la zona més baixa són d'uns 30 x 100 cm.
 
L'espai interior de l'edifici està dividit en una planta baixa, tres pisos i unes golfes. La porta, situada a la façana de migjorn està acabada amb un arc de mig punt format per vuit dovelles. Altres obertures de l'edifici serien la petita finestra situada a la façana de llevant i les diverses espitlleres que té la construcció, especialment al tercer pis on en podem observar quatre a la façana de tramuntana.
 
L'edifici es situa cronològicament al segle XII o a tot estirar el segle XIII, i es considera difícil definir la funció exacta que tenia en aquella època.
3.JPG