Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal demana a les rutes i les acampades que notifiquin les activitats i que estiguin localitzables

DIVENDRES 12 JULIOL 2019

L’ens comarcal considera d’importància vital que es pugui contactar amb els responsables de les activitats en cas d’incendi forestal

 

L’any 1998 es van produir uns incendis que van calcinar més de 27.000 hectàrees, afectant una part important del Solsonès, i els experts alerten que es pot repetir. Amb aquest panorama cal promoure l’autoprotecció de les edificacions aïllades i de les persones i advertir als elements vulnerables.

 

Durant l’època d’estiu, el Solsonès acull un gran volum de casals, colònies, rutes i campaments “és molt important que els seus responsables notifiquin les activitats a la Direcció General de Joventut i que estiguin localitzables” han advertit des de l’ens comarcal, alertant que “si no estan localitzables i hi ha un incendi poden tenir un problema”.

 

Des del Consell Comarcal es recorda que les entitats que organitzin acampades, casals, colònies i rutes estan obligades a notificar a la Direcció General de Joventut la seva activitat i comunicar-ho a l’Ajuntament; així no només es dóna compliment al decret que regula les activitats sinó que permetria que, en cas d’incendi forestal, que estiguin localitzades.

 

Vint-i-un anys dels incendis del Solsonès i vint-i-cinc dels del Berguedà

 

L’any passat es van commemorar els vint anys dels incendis del 1998 que van cremar més de vint mil hectàrees a la comarca. En motiu d’aquesta efemèride es va organitzar una jornada tècnica per avaluar les causes i desencadenants de l’incendi.

 

Fruit d’aquesta jornada tècnica, van sortir diverses conclusions que van posar en alerta el Consell Comarcal, el qual a l’estiu ja programa reunions periòdiques per avaluar el risc.

 

El bosc un element vulnerable

 

Responsables del cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya han advertit que la massa boscosa a Catalunya s’ha duplicat en poc més de cinquanta anys; els preus baixos de la fusta dificulten una gestió silvícola, fet que provoca que la situació dels boscos no sigui la desitjable.