Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Desplegament 4G

Nota de prensa Llega800

DIMECRES 27 NOVEMBRE 2019

CONNEXIONS  MOBILS AMB MES VELOCITAT I MILLOR COBERTURA ARRIBEN A LA COMA I LA PEDRA AMB EL NOU 4G

 • Les operadores de telefonia mòbil comencen a oferir a la Coma i la Pedra serveis 4G en la banda 800MHz
 • La nova tecnologia permetrà gaudir de serveis de dades mòbils d’alta velocitat, millorarà la cobertura en l’interior dels edificis i ampliarà l’extensió geogràfica
 • Llega800 es l’entitat encarregada de garantir la compatibilitat d’aquest servei 4G amb el TDT en banda 800MHz
 • Les operadores de telefonia mòbil, Telefònica, Vodafone i Orange començaran a oferir serveis sobre la ret 4G en banda 800MHz, el que permetrà gaudir de millors connexions mòbils d’alta velocitat sobre tecnologia LTE (4G) amb una millor cobertura en l’interior dels edificis i millor extensió geogràfica. Per tal de garantir la compatibilitat de la nova tecnologia amb la Televisió Digital Terrestre (TDT), els operadors han posat en marxa Llega800, entitat encarregada de solventar qualsevol afectació en la recepció de la senyal de televisió.

  Amb l’arribada del nou 4G a la Coma i la Pedra continua el procés d’implantació que s’està realitzant de forma paulatina per tot el territori. Per comprovar els municipis on ja estan actius els serveis es pot consultar el següent enllaç: http://www.llega800.es/listdo-de-municipios-activos/

  El desplegament 4G s’emmarca en l’establert en el Reial Decret 805/2014, de 19 de setembre, amb data 1 d’abril de 2015 en el que es va procedir a l’alliberació de les freqüències entre 790 i 862 MHz (canals 61 al 69 de UHF) que fins llavors s’utilitzaven per la recepció de la Televisió Digital Terrestre, procés que també va ser conegut com Dividend digital. A partir de llavors, aquestes freqüències van ser assignades als operadors de telefonia mòbil per prestar els seus serveis de telefonia mòbil 4G.

  Principals avantatges: mes i millor cobertura

  Amb la ret 4G s’ha obert la porta a innovadors serveis i aplicacions, a mes de proporcionar significatives millores tan en la velocitat de descarrega, com en l’enviament de dades, fotos, musica o contingut audiovisual d’alta definició, o permetre treure el millor partit da aplicacions online o als videojocs.

  La ret 4G de telefonia mòbil introdueix dues millores fonamentals. La primera es la solvència dels diferents problemes relacionats amb l’orografia complicada presents a la geografia espanyola on tradicionalment fallava la cobertura. La segona, es la gran penetració en zones interiors dels edificis,

  La nova generació de la tecnologia 4G també facilita la introducció de nous serveis en l’àrea empresarial i de les administracions publiques, com aplicacions empresarials en mobilitat amb alt contingut multimèdia o en l’ús de la videotrucada, entre altres.

  A mes, la millor cobertura que agafa el 4G en la banda de 800MHz millorarà el servei en l’interior dels edificis i serà la banda que permetrà estendre geogràficament.

  Garantia de la compatibilitat del 4G i la TDT

  Llega800 es l’entitat gestora encarregada d’oferir els serveis que garantiran la compatibitat entre la posada en marxa de l’emissió del 4G en la banda 800MHz i la recepció del servei de TDT.

  Per garantir aquesta compatibilitat , llega800 presta als ciutadans una sèrie de serveis gratuïts que inclouen, per una banda, una actuació prèvia, gracies a la qual els ciutadans que resideixen en zones de major afectació rebran una comunicació en el seu domicili que els informarà de que a partir d’aquest moment podran demanar de forma gratuïta l’adaptació de l’antena en el seu edifici per evitar possibles incidències.

  I, d’altra banda, un procediment correctiu, després de l’encesa de les estacions, pel que llega800 s’encarregarà d’atendre als usuaris afectats gestionant i resolent possibles afectacions sense cap cost.

  Per tal de gestionar aquest serveis, s’ha posat a disposició dels ciutadans un telèfon d’atenció gratuït (900 833 999) i una pàgina web www.llega800.es

Document Actions