Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

REHABILITACIÓ ANTIGA RECTORIA DE LA PEDRA

El nucli històric de La Pedra format per l’església de Sant Serni  i l’edifici de la Rectoria formen part del Pla Especial Urbanístic, que té l’objectiu de dotar d’un espai públic arranjat i més idoni per a la seva promoció turística i la seva preservació

Arran de la reforma de l’església de La Pedra, la Rectoria va quedar en propietat de l’Ajuntament de La Coma i La Pedra incorporant-la al sistema d’equipaments d’ús comunitaris.

El conjunt d’actuacions previstes contemplen resoldre l’accés rodat al nucli, , dotar d’una zona per l’aparcament dels cotxes  i de l’espai públic per fomentar l’activitat social, tot  respectant-ne el valor històric.

L’edifici de la Rectoria està format per una planta semisoterrani, planta baixa elevada i planta sota coberta i té la peculiaritat d’estar clavat a la roca que dóna nom al nucli de La Pedra.  Actualment es troba sense ús i en un estat de conservació deficient.  

La proposta d’incorporar–lo a la dotació d’equipaments públics permetrà donar-li un ús  comunitari i convertir-lo en centre per la promoció turística del Nucli històric de La Pedra i els seus entorns.

El 2018 l’Ajuntament va preparar un Projecte de rehabilitació i recuperació, sent la reforma de les cobertes les primeres fases d’actuació, ja que estaven molt danyades i presentaven importants filtracions que lesionaven l’interior de l’edifici causant altres danys i patologies que posaven en risc l’estabilitat i conservació del conjunt de l’edifici.

D`altra banda el Consistori ha treballat per aconseguir finançar aquesta fase de rehabilitació amb fons públic. El cost total ha estat de 113.934 €, dels quals el 56% han estat subvencionats per la Diputació de Lleida.

Un cop finalitzada aquesta fase ja s’està preparant el Projecte de rehabilitació interior de l’edifici i de la resta d’actuacions previstes sobre l’espai públic.

Agregar un subtítulo.jpg